Hisservice & Hissreparation

Har du en trasig hiss som behöver repareras eller är du i behov av en hisservice?
Kontakta oss så  hjälper vi dig!

HISSERVICE – SERVICE & REPARATION AV HISS

Vi utför alla slags hisservice, hissunderhåll, hissreparationer och ombyggnader på alla förekommande fabrikat av hissar på marknaden. Vi erbjuder även skötselavtal för att göra regelbunden service enklare för dig som kund. Idag har vi skötsel i bl.a. Växjö, Karlshamn Nässjö, Eksjö, Värnamo och Olofströms kommuner.
Våra hissreparatörer kommer ut och lagar samt utför service av hissarna. Det är viktigt att reparera hissen i tid innan en olycka sker.

VARFÖR BEHÖVS HISSERVICE?

Idag är det lag på att alla nybyggda lägenhetshus med minst tre våningar ska ha hiss. Det betyder att det finns väldigt många hissar runt om i Sverige och det är viktigt att dessa fungerar som de ska. Även en helt ny hiss behöver genomgå regelbunden service för att må så bra som möjligt. För att undvika olyckor eller att större reparationer eller arbeten behövs göras så rekommenderar vi därför starkt att man gör regelbunden service av hissen.

Att göra en noggrann kontroll av hissen en gång per år kan förhindra många problem med maskineriet. När vi utför servicen ser vi till att kontrollera att allt fungerar som det ska och smörja hissens mekaniska delar som behövs smörjas. Vi ser även till att alla nödfunktioner fungerar såsom stoppknapp och ringklocka. Den finns där så att man ska kunna uppmärksamma folk utanför hissen att något har hänt. Spara pengar genom att låta oss göra regelbunden service istället för att reparera din hiss efter något allvarligt har hänt.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig och fråga oss gärna om våra avtal.

Vad innebär hisservice & underhåll av hissar?

Att reparera och serva en hiss är en komplicerad uppgift som bara ska och får utföras av certifierade hissreparatörer. I en normal hisservice & underhåll av hiss kan det ingå att man byter ut och granskar viktiga komponenter och delar. Detta ska utföras 1 gång per år och slitna delar ska bytas ut för att förhindra framtida problem. En bra hisserivce ska enligt oss och många andra innehålla följande åtgärder:

  • Smörjning av rörliga delar för att få hissen att gå smidigt
  • Skydd av viktiga komponenter
  • Lagning av trasiga delar i hissen och byta ut de som är slitna
  • Att städa efter sig en väl utförd hisservice
  • Anteckning i serviceboken

Service på olika typer av hissar

Vi på Åke Carlssons Hissteknik har bred kunskap av att serva olika typer av hissar. Det finns i stort sätt ingen hiss som vi inte kan reparera eller utföra service på. När du anlitar oss så får du många års erfarenhet från hissbranschen samt kompetena hisstekniker som utför jobbet åt dig.
Vi utför service på följande typer av hissar:

DIN HISSREPARATÖR – SERVICE OCH REPARATION AV HISS I SMÅLAND

Gör planerade driftstopp och låt oss ta hand om hisservicen. När du tar hand om din hiss och gör planerade servicestopp ser du nämligen till att förlänga livslängden på din hiss. Samtidigt som stoppen går att planera efter när hissen används som minst. Du slipper då oväntade komplikationer och irritation som kan uppstå när hissen inte är i drift som den ska. Det lönar sig även att tänka långsiktigt med din service, då du kan förebygga oväntade utgifter. Du kan helt sonika slippa stora och dyra reparationer av din hiss genom att förebygga större maskinskador och stopp.

När du förebygger stopp tar du också ansvar för att de personer som är beroende av en hiss i fastigheten kan använda den säkert. Ingen vill nämligen uppleva något så obehagligt som att fastna i en hiss, därför är det bra att du ser till att ha ett skötselavtal för din hisslösning. Eftersom vi kontinuerligt kommer och servar din hiss eller ser till att göra mindre reparationer av din hiss direkt minskar du risken för oväntade hisstopp i din fastighet.

Vi ser till att serva din hiss oavsett vilken typ av hiss du har: hiss för funktionshindrade, varuhiss, dörrautomatik eller olika slags ramper. Idag dag har vi skötsel av hissar runt om i Småland med omnejd: Växjö, Karlshamn Nässjö, Eksjö, Värnamo och Olofströms kommuner.

Hos våra kunder utför vi alla slag av service, underhåll, reparationer och ombyggnader av hissar från alla förekommande fabrikat på marknaden.